Bilia tappar nybilsförsäljning av Volvobilar

Publicerad: 24 Nov 2020
Bilia har den 19 november 2020 mottagit en uppsägning av återförsäljaravtalen, i dess nuvarande form, för Volvo i Sverige och Norge. Nu börjar förändringens vindar blåsa allt hårdare så jag tycker inte att det är förvånande att tillverkaren vill ändra ett 120-årigt distributionssystem i bilbranschen, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Med andra ord, vi ser på många sätt att ansträngningar görs för att ändra den traditionella affärsmodellen snabbare än någonsin förr. Tillverkarna har redan gett oss en glimt av denna framtid när Daimler införde agentavtal och inte återförsäljaravtal. Direktförsäljning online kommer också på bredare front nu när flera tillverkare inför detta. Frågan som uppstår är, hur många återförsäljare klarar av den här omställningen när de ställs inför ett omsättningstapp?

De stora marginalerna ligger i och för sig i verkstadsaffären och i begagnat-affären, vilket leder till att fokuset och konkurrensen kommer öka i dessa led. Hur lång tid kommer det ta innan tillverkarna även tar hand om inbytet av den begagnade bilen? Bilen kan sedan säljas via aktionssajter i Sverige eller inom EU. Prognosen i skuggan av den omställning som sker är att servicebehovet gradvis kommer sjunka med 20 - 25% fram till 2025, säger Bo Ericsson.

Detta i sin tur leder till att fler kommer bli allbilverkstad och ansluta sig till någon befintlig verkstadskedja. Samtidigt kommer vi få ett nytt gruppundantag eftersom nuvarande upphör den 31 maj 2023, säger Bo Ericsson. Dock så riskerar utformandet av ny lag att underminera viktiga delar för vår bransch, därför har vi bett om möte med Regeringen. Den nya lagen får vidsträckta konsekvenser för hela fordonseftermarknaden inom EU och för medlemsstaternas rättsliga system.  Det berör så kallad standardiserad åtkomst till RMI och procedurer för fordonssäkerhetsfunktioner (SERMI), vilka är avgörande för att verkstäder över hela Sveriges yta ska kunna serva och reparera bilar.

Mötet i expertgruppen "Motorfordon" i början på december är avgörande i detta sammanhang, säger Ulf Stefansson jurist hos SFVF. Detta är det tillfälle då våra frågor, farhågor och invändningar bör tas upp. Som företrädare för medlemsstaterna har Regeringen rätt att uttrycka våra åsikter och begära att EU-kommissionen tar hänsyn till dem när de utarbetar textmassa som ska vara juridiskt korrekt, tydlig och respektfull för de åtaganden som gjorts under lagstiftningsdiskussionerna, säger Ulf Stefansson.

Vi fruktar att om detta tillfälle inte utnyttjas kan det bana väg för ett enkelt antagande av lagstiftningsförslaget av EU-kommissionen, därför vill vi ha möte med Regeringen, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
29 Jun, 2022, Extern artikel
Enviro beviljas miljötillstånd i Uddevalla
29 Jun, 2022, Extern artikel
Continental förlänger med Tour de France
28 Jun, 2022, Extern artikel
Nokian drar sig ur Ryssland
28 Jun, 2022, Extern artikel
Rätt däckval kan minska utsläpp och bränsleförbrukning
28 Jun, 2022, Extern artikel
Amring utökar sortimentet av lastbilsdäck
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners