Bilia betalar priset

Publicerad: 22 Nov 2021
Avtalet med Volvo Car Sverige AB kom till ett högt pris för Bilia – flera anläggningar skulle säljas, bland annat fyra i Skaraborg. I fredags gick affären igenom. Bröderna Brandt Personbilar AB tar över.

Den 1 oktober skrev Fordonsproffs att Volvo Cars och Bilia kommit överens om ett nytt avtal. Avtalet innebar i korthet att Volvo Car Sverige AB och Volvo Car Norway AS gav Bilia rätt att sälja nya Volvobilar och sköta servicen i 34 anläggningar i Sverige och 10 i Norge. Men affären kom med ett pris.

Fyra anläggningar i Skaraborg skulle säljas. I oktober angavs den förväntade försäljningen ske i januari 2022. Nu kom den tidigare än väntat.

Genom affären satsar Volvo Cars stort i städerna i Sverige där de nu kommer ha både Bilia och sina egna Volvo Retail-försäljare. Kanske ett sätt att utmana Volkswagen-gruppens Din Bil-koncept. 

De fyra anläggningarna i Skaraborg som sålts ligger i Skövde, Falköping, Mariestad och Skara. Anläggningarna bedriver försäljning av nya bilar, begagnade bilar och serviceverksamhet för Volvo och Renault. Försäljningen omfattar även en drivmedelsstation i Tidaholm. 

Bröderna Brandt Personbilar AB är auktoriserade återförsäljare för Volvo och Renault personbilar, lätta lastbilar och Dacia. 

Kopiera länk
Copy

                  


 

18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners