< Tillbaka

Bilia betalar priset

Publicerad: 22 Nov 2021
Avtalet med Volvo Car Sverige AB kom till ett högt pris för Bilia – flera anläggningar skulle säljas, bland annat fyra i Skaraborg. I fredags gick affären igenom. Bröderna Brandt Personbilar AB tar över.

Den 1 oktober skrev Fordonsproffs att Volvo Cars och Bilia kommit överens om ett nytt avtal. Avtalet innebar i korthet att Volvo Car Sverige AB och Volvo Car Norway AS gav Bilia rätt att sälja nya Volvobilar och sköta servicen i 34 anläggningar i Sverige och 10 i Norge. Men affären kom med ett pris.

Fyra anläggningar i Skaraborg skulle säljas. I oktober angavs den förväntade försäljningen ske i januari 2022. Nu kom den tidigare än väntat.

Genom affären satsar Volvo Cars stort i städerna i Sverige där de nu kommer ha både Bilia och sina egna Volvo Retail-försäljare. Kanske ett sätt att utmana Volkswagen-gruppens Din Bil-koncept. 

De fyra anläggningarna i Skaraborg som sålts ligger i Skövde, Falköping, Mariestad och Skara. Anläggningarna bedriver försäljning av nya bilar, begagnade bilar och serviceverksamhet för Volvo och Renault. Försäljningen omfattar även en drivmedelsstation i Tidaholm. 

Bröderna Brandt Personbilar AB är auktoriserade återförsäljare för Volvo och Renault personbilar, lätta lastbilar och Dacia. 

Kopiera länk
Copy
18 Apr, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Stockholm: Bilyaa Group AB, Hovslagarevägen 37, Sollentuna, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
9 Maj, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Sundsvall: Scandic Sundsvall City, Trädgårdsgatan 31, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
Visa fler händelser

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)

 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan