< Tillbaka

I de här lokalerna i östra Uppsala huserade tidigare en känd begagnatbilhandlare där en av delägarna idag sitter åtalad för grovt vapenbrott och försök till mord - rättegången pågår just nu. Foto: Pierre Kjellin

Bilhandlaren som är inför rätta för delaktighet i mordkomplott

Publicerad: 25 Maj 2023
En advokat inleder en kärleksaffär med sin gängkriminelle klient. Maken, som driver en bilfirma, får nys om saken och vill undanröja hennes älskare. Rättegången, där samtliga är kallade, som vittnen eller som åtalad, pågår just nu.

Intrigen låter som ett filmmanus till en bättre actionfilm: En av huvudpersonerna är en kvinnlig och idag 42-årig advokat som jobbar på en advokatbyrå med kontor i Stockholm, Uppsala och Gävle. Hon, som är bosatt med sin familj i Uppsala, inleder en relation med en idag 30-årig tungt kriminell belastad gängledare i Gävle.

Advokatens make, född 1975 och som driver en känd begagnatbilhandel i Uppsala, får nys om hustruns otrohetsaffär och pratar om saken med sin bror, vilken i sin tur tar kontakt med ledaren för det kriminella Gottsundanätverket för att be om hjälp med att kolla om den misstänkta kärleksaffären verkligen stämmer.

Gängledaren bekräftar advokatmakens misstankar. Samtidigt tar advokatens och advokatmakens gemensamma och då 17 år gamla son på sig att mörda mammans älskare. Gängledaren insisterar på att ta på sig uppdraget att mörda advokatens kärlekspartner – den kriminella gängledaren i Gävle.

I samma veva utsätts advokatens kärlekspartner för ett mordförsök, men överlever skottdramat och läggs in på Gävle sjukhus. Advokatens make och son sätter åter igång planerna på att mörda mammans kärlekspartner när han lämnar sjukhuset.

Några dagar senare – fyra dagar innan julafton 2022 – griper polisen advokatens make, deras son, makens bror samt ytterligare en tidigare ostraffad man. Samtliga misstänkta för inblandningen i en mordkomplott mot advokatens älskare – gängledaren från Gävle. Samtliga utom advokatens sons kusin är tidigare ostraffade – kusinen har ett digert kriminellt förflutet.

De fyra männen anklagas för förberedelse till mord och grovt vapenbrott, då de hann beställa och ta emot en pistol och en automatkarbin.

Advokatens makes bilfirma, där även en släkting varit delaktig, har tidigare varit föremål för rättsväsendet då Förvaltningsrätten 2020 beslutade att företaget skulle upptaxeras med 2,6 miljoner då bolagsföreträdarna bland annat ansågs ha lämnat oriktiga momsuppgifter.

Bilfirmans lokal i Uppsala står idag tom men företaget har fortfarande sin hemsida uppe och drygt 40 bilar ute till försäljning – varav de flesta i prisspannet 500000 till en miljon kronor. Företaget hade 2021 en nettoomsättning på över 28 miljoner kronor, vilket var en minskning med 20 miljoner sedan 2019.

LÄS ÄVEN: Bilhandlare hårt drabbade av skadegörelse

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan