< Tillbaka

Bileko Tires vd Halil Küçük, här i företagets monter på Automässan i Göteborg.

Bilekos vd: Så jobbar vi

Publicerad: 7 Feb 2023
Under 2021 rullade Meko Groups däcksatsning Bileko Tires ut på marknaden. Vi fick en pratstund på Automässan med Bileko Tires vd Halil Küçük om satsningen.

Bileko Tires, som är Meko Groups egen däckgrossist och numera även däckutbildare, har jobbat lite i skuggan av koncernens kedjor och utbildningsföretag. Men nu har man fart på däckförsäljningen och 2021 lanserade man tillsammans med Promeister och Michelin en däckutbildning.

Halil Küçük, vd för Bileko Tires – hur jobbar ni och vad är det som gör er unika på däcksidan?

– Man skulle lätt förenklat kunna kalla Bileko Tires för en marknadsplats. En plats där vi lagt tid och resurser på att utveckla bra integrationer mot våra leverantörer. Samtidigt har vi också utvecklat användarvänliga funktioner i katalogen som både effektiviserar och förenklar det dagliga flödet hos verkstäderna.

– Ska jag nämna något som gör oss unika så skulle jag utan tvekan säga våra utbildningar. Där får vi en chans och möjlighet att utveckla däckaffären tillsammans med den enskilda verkstaden. Vi kan på ett enkelt sätt förklara hur man genom att arbeta med däck snabbt kan påverka verkstadens omsättning. Till exempel hur ett simpelt hjulskifte genererar ökad trafik och ökad merförsäljning. Detta är något vi fokuserar på under 2023.

En viktig anledning för verkstaden att jobba med Bileko Tires är möjligheterna till merförsäljning – berätta!

– Vi försöker få verkstäder att inse vad ett enkelt hjulskifte kan vara värt, och att däckaffären kan inbringa en massa fin omsättning, om man verkligen jobbar rätt. Du kan idag med modern teknik ligga i framkant och på ett enkelt sätt till exempel både mäta mönsterdjupen på alla däcken, men också kolla snedslitage och även ifall hjulvinklarna behöver justeras. Detta plus en massa andra enkla kontrollpunkter kan paketeras ihop till ett fint digitalt meddelande som enkelt och snabbt skickas till slutkunden.

– Den här transparensen uppskattas av de flesta bilägare. Det bygger relationer mellan verkstad och kund samtidigt som det också genererar nya intäkter. Och allt detta började med ett enkelt hjulskifte. Bileko tires ligger i framkant när det gäller hur man paketerar digitala lösningar och syr ihop ett flöde som gynnar omsättningen i en verkstad.

Hur jobbar ni med däckutbildningar?

– Först och främst är vi helt övertygade om att utbildningar är den absolut viktigaste faktorn för att en verkstad ska kunna hävda sig i en allt mera komplicerad och teknisk miljö. Vi kollar med verkstäder vad som efterfrågas och sedan kontaktar vi ledande leverantörer inom vår bransch för att tillsammans med dem skräddarsy aktuella och relevanta utbildningar. Vi bygger dessa utbildningar i olika format, så att de både kan genomföras både live och digitalt. Vi skapar också kortare E-utbildningar som våra deltagare kan göra på tider som bättre passar dem.

– Alla som genomför våra utbildningar måste efteråt genomföra ett prov för validering. De som klarar provet får ett certifikat, men hamnar också på vår kompetenskarta. En kompetenskarta som helt enkelt är en geografisk översikt av var kompetensen finns i landet. Där bör man som verkstad vilja vara med och synas.

FAKTA Bileko Tires

Bileko tires rullades ut på marknaden 1 januari 2021 och 2022 var gjorde Bileko Tires “All time high!” då Mekonomen Company i Sverige aldrig tidigare inom koncernens 50 åriga historia sålt så många däck som man gjorde det året.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan