< Tillbaka

Besök hos Bosch Car Service - Verkstadsdepån i Södertälje

Publicerad: 11 Maj 2022
Ett besök och ett trevligt samtal med Verkstadsdepån i Södertäljes VD och ägare Kevin Malke tillsammans med "Dalle" på Bosch Car Service.

För ett antal veckor sedan hade jag förmånen att få besöka en verkstad i Södertälje som gjort en minst sagt imponerande resa med både den operativa verksamheten och med sina lokaler.

Jag möter upp Lars Dahlin eller ”Dalle” som de flesta känner honom vid och som är kedjechef på Bosch Car Service i kundmottagningen på Verkstadsdepån i Södertälje. Verkstaden drivs av Kevin Malke som är ägare och VD för verksamheten. Vid tillfället hade Kevin och hans team tillhört Bosch Car Service i ca 4 månader och var väldigt nöjda med vad allt vad detta koncept hade inneburit för dom. 

När jag frågar Kevin varför han valde Bosch Car Service som koncept så var det av fler anledningar.
Till att börja med är det ett väldigt starkt varumärke, de har många bra tekniska utbildningar och erbjuder hög kvalitet på reservdelar och verkstadsutrustning.

Kevin berättar att han startade firman 2012 tillsammans med sin far och att det började då de köpte över inkråmet från tidigare fastighetsägare som bedrev hyrbilsverksamhet under ”Rent a wreck” namnet. Då var verksamheten körd i botten och hade enbart röda siffror.  Kevin såg dock möjligheterna med denna verksamhet då han tidigare hade jobbat med biluthyrning och kunde branschen.

I början var det såklart en liten uppförsbacke, men med hårt jobb så kom lönsamheten efterhand. Kevin berättar även att det inte alltid varit friktionsfritt mellan honom och hans far då ”oldschool” och mer modernt företagande kanske inte alltid passar ihop. Men samtidigt säger han att utan den historian hade företaget och han själv inte varit var dom är idag. Under de första åren tog Kevin knappt ut någon lön, men visionen var klar och tydlig och nu känner han att det var värt detta.

Under 5–6 år reparerade företaget nästan enbart sina egna bilar innan de fick idén om att istället hyra ut nya bilar och på så sätt frigöra tid för att kunna serva andra kunder. Hyrbilssäsongerna är såklart främst under semestertider med både fjällresor och sol och badresor. Men även basketen som är stor i Södertälje, innebandyn och fotbollslagen har nu börjat hyra deras minibussar. Exempelvis hade de under en Gothia Cup 25st bussar uthyrda av företagets totalt 40 st. De tillhör hyrbilsdepån Sverige och var även en av grundarna till denna kedja.

När dom tidigare tillhörde ”Rent a wreck” kedjan var dom det snabbast växande kontoret i Sverige.

Att företaget har ett bra rykte förstår man då kunderna även åker från Stockholm till företaget för att serva sin bil.
Kevin fokuserar hårt på att hålla en hög servicegrad men även med att se till så lokalerna är fräscha och inbjudande.

Verkstaden har tidigare jobbat tätt med KvD bil och har numer samarbete med bland annat Hedin bil och Volkswagen Södertälje. Även skolorna hör av sig om praktikplatser då vilket känns bra och man vet att man gör rätt.

Att bygga bra relationer och ständigt jobba för att hela tiden utvecklas och bli bättre på det man gör är väldigt viktigt och såklart en av nycklarna men behöver för att lyckas med verksamheten avslutar en leende Kevin.
 

Vill ni lyssna på Lars "dalle" Dahlin när han berättar mer om Bosch Car Service så finns han såklart med i ett av avsnitten i Bilverkstadspodden.  (Till Avsnittet med Dalle)

Skrivet av: Michael Bergvall


 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan