< Tillbaka

Bernard Lycke på CECRA till svenska verkstäder: Skaffa ackreditering för SERMI!

Publicerad: 15 Jul 2022
En av de lobbyorganisationer som slåss för verkstäderna inom EU är CECRA - Europas största lobby-organisation för bilhandlare och verkstäder. Gruppen leds av Bernard Lycke, som är Director General och den som är mest insatt i de EU-beslut som rör verkstäder.

Det är vanligt att arbetet med större EU-utredningar försenas, kommer arbetet med SERMI hålla tidsplanen?

– Ja, enligt den tidsplan som råder nu kommer SERMI vara färdigt före augusti 2023 då regelverket ska börja gälla, säger Bernard Lycke till Fordonsproffs.

Vad är de största förändringarna som fristående verkstäder kommer se?

– Den allra största förändringen är att det krävs pappersarbete för att få fram en ackreditering. Den kräver också intyg från polismyndighetens brottsregister, vilket är något som kan ta tid.

Vad jobbar ni med just nu? 

– Vi är i en fas som vi kallar ”Proof of Concept” för biltillverkare och för CAB (Conformity Assessment Bodies) ihop med Trust Center. När det är klart börjar vi starta ”end-to-end-tests” med alla parter, alltså det är då vi testar SERMI i kommunikationen mellan verkstäder och biltillverkare. Förutom det uppdaterar vi SERMI med den senaste tekniska utvecklingen.

Om verkstäder väljer att inte ansöka om en ackreditering – kommer de fortfarande kunna utföra visst verkstadsjobb – och vad är ditt råd till dessa verkstäder?

– SERMI behövs bara om verkstäderna jobbar med reparation, programmering eller beställer delar från biltillverkaren som är kopplade till ”anti-theft related parts” (stöldrelaterade delar). All annan tillgång som vanlig service på bilen kommer vara möjlig även efter augusti 2023.

– Auktoriserade verkstäder kan emellertid också behöva en SERMI-ackreditering om de servar bilar som de i n t e är auktoriserade för och jobbar med stöldrelaterade delar och underhåll.

Hur ser SERMI-kommunikationen ut i de olika länderna i Europa, är det stor skillnad?

– Det är en otroligt stor skillnad i engagemang bland de olika EU-länderna. Vissa är väldigt involverade och uppmuntrar CAB´s att bli CAB för SERMI. Andra EU-länder är fortfarande inte så involverade som vi önskat och vi håller på att sätta upp extra kommunikationskanaler för att få ett större engagemang från dessa länder.

Vad kan ni fortfarande påverka i processen?

– Vi är mitt i uppdateringen av SERMI, vilket är själva basen för systemet. Eftersom SERMI finns med i gruppundantaget (European motor vehicle type approval regulation) finns det ett begränsat utrymme för förändringar, men vi har fått möjligheten att diskutera de praktiska användarfrågorna av SERMI när man satte upp regelverket. 

– I det uppdaterade systemet integrerar vi en annan typ av certifikat så att man inte behöver använda en separat USB-nyckel och kontrollerna av utsläppsmanipulering ska nu vara praktiskt genomförbara för CAB. Vi har också gjort det möjligt med viss fjärrservicelösning inom SERMI. Vårt viktigaste mål är emellertid att få SERMI klart för användning före augusti 2023.

Fotnot: CECRA står för The European Council for Motor Trades and Repairs.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan