Bernard Lycke på CECRA till svenska verkstäder: Skaffa ackreditering för SERMI!

Publicerad: 15 Jul 2022
En av de lobbyorganisationer som slåss för verkstäderna inom EU är CECRA - Europas största lobby-organisation för bilhandlare och verkstäder. Gruppen leds av Bernard Lycke, som är Director General och den som är mest insatt i de EU-beslut som rör verkstäder.

Det är vanligt att arbetet med större EU-utredningar försenas, kommer arbetet med SERMI hålla tidsplanen?

– Ja, enligt den tidsplan som råder nu kommer SERMI vara färdigt före augusti 2023 då regelverket ska börja gälla, säger Bernard Lycke till Fordonsproffs.

Vad är de största förändringarna som fristående verkstäder kommer se?

– Den allra största förändringen är att det krävs pappersarbete för att få fram en ackreditering. Den kräver också intyg från polismyndighetens brottsregister, vilket är något som kan ta tid.

Vad jobbar ni med just nu? 

– Vi är i en fas som vi kallar ”Proof of Concept” för biltillverkare och för CAB (Conformity Assessment Bodies) ihop med Trust Center. När det är klart börjar vi starta ”end-to-end-tests” med alla parter, alltså det är då vi testar SERMI i kommunikationen mellan verkstäder och biltillverkare. Förutom det uppdaterar vi SERMI med den senaste tekniska utvecklingen.

Om verkstäder väljer att inte ansöka om en ackreditering – kommer de fortfarande kunna utföra visst verkstadsjobb – och vad är ditt råd till dessa verkstäder?

– SERMI behövs bara om verkstäderna jobbar med reparation, programmering eller beställer delar från biltillverkaren som är kopplade till ”anti-theft related parts” (stöldrelaterade delar). All annan tillgång som vanlig service på bilen kommer vara möjlig även efter augusti 2023.

– Auktoriserade verkstäder kan emellertid också behöva en SERMI-ackreditering om de servar bilar som de i n t e är auktoriserade för och jobbar med stöldrelaterade delar och underhåll.

Hur ser SERMI-kommunikationen ut i de olika länderna i Europa, är det stor skillnad?

– Det är en otroligt stor skillnad i engagemang bland de olika EU-länderna. Vissa är väldigt involverade och uppmuntrar CAB´s att bli CAB för SERMI. Andra EU-länder är fortfarande inte så involverade som vi önskat och vi håller på att sätta upp extra kommunikationskanaler för att få ett större engagemang från dessa länder.

Vad kan ni fortfarande påverka i processen?

– Vi är mitt i uppdateringen av SERMI, vilket är själva basen för systemet. Eftersom SERMI finns med i gruppundantaget (European motor vehicle type approval regulation) finns det ett begränsat utrymme för förändringar, men vi har fått möjligheten att diskutera de praktiska användarfrågorna av SERMI när man satte upp regelverket. 

– I det uppdaterade systemet integrerar vi en annan typ av certifikat så att man inte behöver använda en separat USB-nyckel och kontrollerna av utsläppsmanipulering ska nu vara praktiskt genomförbara för CAB. Vi har också gjort det möjligt med viss fjärrservicelösning inom SERMI. Vårt viktigaste mål är emellertid att få SERMI klart för användning före augusti 2023.

Fotnot: CECRA står för The European Council for Motor Trades and Repairs.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners