< Tillbaka

Autogruppen en av Aiways nya agenter från och med nu!

Publicerad: 20 Jan 2022
I dag inleds försäljningen av den elektriska suven Aiways U5 i Sverige. Försäljningen sker över nätet men en av de drygt tiotal agenter som säljer, levererar och utför service är SFVF-medlemmen Autogruppen i Syd.

– Det är otroligt spännande och det har gett oss en nytändning, säger Mikael Schöld, vd på Autogruppen.

– Jag måste erkänna att vi först tackade nej till förfrågan men efter att ha fått provköra bilen och undersökt den blev jag övertygad. Vi var faktiskt i och under bilen och skruvade loss plåtar och öppnade fack. Den var i perfekt kvalitet så vi sade ja, säger Mikael Schöld.

I dag hölls en presskonferens klockan 10 i Stockholm då Aiways presenterar sin lansering i Sverige. I stället för återförsäljare kommer man använda agenter, ett drygt tiotal fördelat över landet. 

När försäljningen inleddes i dag blev Sverige det tionde europeiska land som säljer Aiways. Importör av bilmärket är danska Andersen Motors (som också importerar Suzuki) som har sitt huvudkontor utanför Köpenhamn. 

Första modellen som säljs i Sverige är U5. Det är en 4,68 meter lång mellanstor suv. 

– Det är en suv med mycket utrymme, 40 mils räckvidd och dragvikt på 1 500 kilo. Den stora utmaningen är kanske att den är från Kina, men där har MG grusat vägen för oss, säger Mikael Schöld.

U5 kommer släppas i två modeller med priser som börjar på 429 990 kronor och premiummodellen som börjar på 469 990 kronor. Priset för privatleasing är från 3 995 kronor i månaden. 

Ni ska vara agenter för Skåne med fokus på Malmö, Lund och Helsingborg – vad innebär det?

– Det innebär att bilen säljs på nätet, oavsett om man köper den hemifrån eller på plats hos oss agenter. Detta ger kunden en tydlighet gällande utrustning och pris vilket ger en extra trygghet vid beställning.

– Min största oro är att danskarna inte förstår hur populära de här bilarna kommer att bli, säger Mikael Schöld.

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan