Återigen kommer SFVF och Digital-Servicebook.com till bilbranschens och kundernas hjälp!

Publicerad: 16 Okt 2020
På senare år har det blivit allt vanligare med återkallelser av bilar på grund av olika fel som kan påverka bilens säkerhet och funktion. BMW tvingas nu gå ut med en ny återkallelse för över 26 000 laddhybrider som i värsta fall kan börja brinna. Det är därför väldigt viktigt att alla BMW:s bilmodeller som omfattas blir kontrollerade säger, Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

SFVF vill nu ”dra sitt strå till stacken” genom att erbjuda alla SFVF:s medlemmar möjligheten att hjälpa sina BMW kunder med en kontroll. 

Det är ett tillverkningsfel i battericellerna som leder till återkallelsen som berör laddhybridbilar av versionerna X1, X2, X3, X5, 2-serie Active Tourer, 3-serie, 5-serie, 7-serie, i8 samt Mini Countryman. Bilarna är tillverkade mellan 20 januari och 18 september 2020. En tredjedel av bilarna ska redan finnas ute hos kunderna.

Battericellerna har levererats av CATL eller Samsung SDI. I vissa fall kan produktionsfelet innebära att högvoltsbatteriet kortsluts vilket kan leda till brand. BMW hävdar att det bara råder brandrisk om batteriet är fulladdat och därför ska ägarna inte ladda sina bilar tills problemet är löst.

SFVF i samarbete med Digital-servicebook.com erbjuder nu alla SFVF-anslutna bilverkstäder gratis kontroll av aktuella återkallelser. Är du medlem hos SFVF skickar du bara ett mejl till bmw@digital-servicebook.com med bilnumret eller VIN numret så får du veta om BMW:n omfattas av kampanjen.

Det är lätt gjort för bilägare att missa brev eller annan information som rör kampanjkontroller, speciellt om bilen bytt ägare. För att underlätta för bilägarna vill vi därför hjälpa till och kontrollera om det finns någon kampanj om kontroll på bilägarnas fordon. Ett enkelt och smidigt sätt för verkstaden att ge en bra service till kunderna, avslutar Bo Ericsson, vd för SFVF.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser