Årets som gått med Malte Månson

Publicerad: 5 Jan 2022
Malte Månson fortsätter att expandera och vinna stora affärer. Under 2021 har företaget vuxit med 30 procent, köpt tre verkstäder och genomgått viktiga certifieringar.

Staffan Lindewald har all anledning att sitta kvar i fåtöljen under helgledigheten och tänka tillbaka på året som gått.

–  Vi har vuxit med cirka 30 procent, varav cirka 17 procent är organisk tillväxt. Vi har förvärvat tre verkstäder i år (Södersidans, Gottes i Göteborg och Hagelids i Helsingborg. Vi har genomgått en ISO-certifiering av hela kedjan enligt ISO 9001 samt 14001 för att förstärka och förtydliga vårt hållbarhetsarbete och kvalitetsfokus. Vi har även öppnat en nybyggd verkstad i Karlstad som slog upp portarna nyligen, säger Staffan Lindewald.

Året ser ut att landa på cirka 255 miljoner kronor samt ett justerat resultat före avskrivningar och räntor på cirka 19 miljoner. Nästa år budgeterar vi för 308 miljoner kronor för de 16 verkstäder som nu ingår i kedjan.

Malte Månson verkstäder är Sveriges största oberoende verkstadskedja för lastbilar. Flera av verkstäderna är auktoriserade för MAN, DAF, IVECO och Mercedes-Benz, men hanterar också Scania och Volvo.

För snart två år sedan kompletterades lastbilsverkstäderna med ”Malte City” som inriktar sig på transportbilar upp till 3,5 ton, ett koncept som finns på tre orter – Uppsala, Karlskoga och Linköping. 

I slutet på året så gjorde Malte Månson en stor affär med reservdelsgrossisten Släpis samt deras ägare BPW. BPW  är marknadsledande av premiumaxlar, vilket möjliggör en direkt anknytning till ett större trailernätverk.

”Vi kan med glädje och stolthet meddela att vi vunnit ytterligare en affär och ett stort och viktigt uppdrag. Vi har skrivit avtal med Släpis och BPW Aftermarket Group om att från första kvartalet öppna upp våra verkstäder för dessa stora internationella kunder. Affärsvärdet uppgår till cirka 30-40 miljoner kronor per år och vi ser mycket fram emot vårt nya uppdrag” skrev Staffan Lindewald på Linkedin.

– Nu får vi ännu större möjligheter att visa kunderna vår höga kvalitet, servicenivå och tillgänglighet via våra 16 anläggningar. Det är också mycket tillfredsställande att vi genom kopplingen till BPW Aftermarket Group även tar en del i ett stort trailernätverk med cirka 3200 anslutna verkstäder på internationell basis, säger Staffan Lindewald, CEO Målte Månson Holding.

Redan under första kvartalet i år ska Malte Månsons verkstäder vara redo.

– Tiden fram till dess handlar om att snabbt och effektivt utbilda medarbetare samt att trimma in verktyg, lager och övrig utrustning för att möta de krav Släpis och BPW Aftermarket Group ställer på oss, säger Staffan Lindewald.

När det gäller affären med Släpis uppgår den till 30-40 miljoner kronor per år för Malte Månsons del och Malte Månson kommer ihop med Volvo och Scania utgöra en stor del av verkstadsnätverket.

–  Ett väldigt bra år för oss som ger oss råg i ryggen att ytterligare växla upp och nå nya högre mål 2022, säger Staffan Lindewald.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

20 Jan, 2022, Extern artikel
Hankook i ny Skandinavisk satsning på motorsport
19 Jan, 2022, Extern artikel
Däckpartner ökar sin satsning på tunga däck
19 Jan, 2022, Extern artikel
Stort intresse för Automässan 2023
18 Jan, 2022, Extern artikel
Michelin lanserar Road 6 & Road 6 GT
18 Jan, 2022, Extern artikel
Elbilens framgång ställer nya krav på däcken
17 Jan, 2022, Extern artikel
Långresa i vinterväglag med Tesla Model 3
16 Jan, 2022, Extern artikel
Gammal mot ny Range Rover
15 Jan, 2022, Extern artikel
BMW:s nya bil kan ändra färg med ett knapptryck
10 Jan, 2022, Extern artikel
Polestar 2 Performance Upgrade – 68 extra hästar
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser