Året som gick med Autoexperten

Publicerad: 3 Jan 2022
Under 2021 anpassade Autoexperten sina verkstäder så att alla nära på 400 verkstäder tagit klivet till Godkänd Bilverkstad. Hanna Bühlmann, chef för Autoexpertens verkstadskoncept & hållbarhet håller noggrann kontroll på att alla regler följs och att verkstäderna är certifierade.

– Autoexperten är en verkstadskedja som tar stora kliv just nu. Vi har haft fördelen av att verka i en bransch vars tjänster har behövts extra mycket under den här pandemin och lett till ännu fler inbokade arbeten, säger Hanna Bühlmann.

Under året har Bühlmann gått ut i media och välkomnat den gemensamma granskning som Arbetsmiljöverket, Polismyndigheten och Skatteverket fortsatte under året för att få bort osriösa aktörer som skadar branschens rykte. Hon håller fast vid att fler verkstäder ska sträva efter att bli GBV-certifierade (Godkänd Bilverkstad, red anm).

– Vi är en av de kedjor som har gått ut hårt med att alla våra verkstäder ska kvalitetssäkras genom Godkänd Bilverkstad, vilket vi tycker är ett självklart steg att ta för att visa för både varandra och våra kunder att vi gör ett bra och säkert jobb, säger Hanna Bühlmann.

– Det innebär att vi har valt att avsluta samarbetet med de som inte vill leva upp till kraven, för att istället satsa mer på verkstäder som vill utvecklas tillsammans med oss, både redan anslutna men också de som vill ansluta sig. Vi erbjuder ett verkstadskoncept under just de förutsättningarna, säger hon.

Under våren har Autoexperten ingått ett partnerskap med SOS International som inneburit att SOS Internationals kunder, som är i behov av bilbärgning, rekommenderas att köra mot någon av Autoexpertenes verkstäder.

Autoexperten har också utökat sitt försäkringserbjudande med en ny däckförsäkring och självrisk, som ett komplement till assistansförsäkringen.

– Vi kliver in i 2022 med en ännu högre kvalitetsnivå i kedjan och goda förhoppningar om att vår positiva utveckling bara kommer att öka, säger Hanna Bühlmann.

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners