Året som gick med Autoexperten

Publicerad: 3 Jan 2022
Under 2021 anpassade Autoexperten sina verkstäder så att alla nära på 400 verkstäder tagit klivet till Godkänd Bilverkstad. Hanna Bühlmann, chef för Autoexpertens verkstadskoncept & hållbarhet håller noggrann kontroll på att alla regler följs och att verkstäderna är certifierade.

– Autoexperten är en verkstadskedja som tar stora kliv just nu. Vi har haft fördelen av att verka i en bransch vars tjänster har behövts extra mycket under den här pandemin och lett till ännu fler inbokade arbeten, säger Hanna Bühlmann.

Under året har Bühlmann gått ut i media och välkomnat den gemensamma granskning som Arbetsmiljöverket, Polismyndigheten och Skatteverket fortsatte under året för att få bort osriösa aktörer som skadar branschens rykte. Hon håller fast vid att fler verkstäder ska sträva efter att bli GBV-certifierade (Godkänd Bilverkstad, red anm).

– Vi är en av de kedjor som har gått ut hårt med att alla våra verkstäder ska kvalitetssäkras genom Godkänd Bilverkstad, vilket vi tycker är ett självklart steg att ta för att visa för både varandra och våra kunder att vi gör ett bra och säkert jobb, säger Hanna Bühlmann.

– Det innebär att vi har valt att avsluta samarbetet med de som inte vill leva upp till kraven, för att istället satsa mer på verkstäder som vill utvecklas tillsammans med oss, både redan anslutna men också de som vill ansluta sig. Vi erbjuder ett verkstadskoncept under just de förutsättningarna, säger hon.

Under våren har Autoexperten ingått ett partnerskap med SOS International som inneburit att SOS Internationals kunder, som är i behov av bilbärgning, rekommenderas att köra mot någon av Autoexpertenes verkstäder.

Autoexperten har också utökat sitt försäkringserbjudande med en ny däckförsäkring och självrisk, som ett komplement till assistansförsäkringen.

– Vi kliver in i 2022 med en ännu högre kvalitetsnivå i kedjan och goda förhoppningar om att vår positiva utveckling bara kommer att öka, säger Hanna Bühlmann.

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

20 Jan, 2022, Extern artikel
Hankook i ny Skandinavisk satsning på motorsport
19 Jan, 2022, Extern artikel
Däckpartner ökar sin satsning på tunga däck
19 Jan, 2022, Extern artikel
Stort intresse för Automässan 2023
18 Jan, 2022, Extern artikel
Michelin lanserar Road 6 & Road 6 GT
18 Jan, 2022, Extern artikel
Elbilens framgång ställer nya krav på däcken
17 Jan, 2022, Extern artikel
Långresa i vinterväglag med Tesla Model 3
16 Jan, 2022, Extern artikel
Gammal mot ny Range Rover
15 Jan, 2022, Extern artikel
BMW:s nya bil kan ändra färg med ett knapptryck
10 Jan, 2022, Extern artikel
Polestar 2 Performance Upgrade – 68 extra hästar
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser