< Tillbaka

Året som gått med några av SFVF:s kedjor

Publicerad: 15 Jan 2022
Glaskedjan har vuxit och både MekoPartner och Speedy har blivit större med fler enheter. SFVF:s medlemmar frodas trots pandemier och komponentbrister.

Vi bad några av våra kedjor att beskriva året 2021. Staffan Thorsén, vd för Glaskedjan i Sverige AB, berättar att kedjan vuxit under året från 80 enheter till över 90.

– Vi finns nu representerade från Malmö i söder till Kiruna i norr. Under året har vi haft väldigt mycket att göra, trots att vi har varit inne i en jobbig pandemi, men vi har ändå lyckats väldigt bra, säger Staffan Thorsén.

Bidragande orsaker har, enligt Thorsén, varit företagets kunskap, kvalitet, höga service och lokala närvaro.

– Våra glasmästerier har duktig och kompetent personal som gör att vi ser fram emot 2022 och hoppas att året ska bli minst lika bra som 2021, säger Staffan Thorsén.

MekoPartner minns tillbaka på 2021 som ett år när det blev mer fart än året innan.

– Verkstäderna har generellt haft en bra utveckling. Mekopartner Bilverkstad är ett viktigt komplement till Mekonomen Bilverkstad och vi erbjuder ett enkelt alternativ som uppskattas av många verkstadsägare, säger Peter Brattsell, kedjechef Mekopartner.

Under 2021 har det tillkommit flera verkstäder och Mekopartner har nu totalt 116 verkstäder.

Även Speedy-verkstäderna har blivit fler. I slutet av 2021 hade de 43 verkstäder. För att bli ansluten till Speedy krävs att man är med i GBV (Godkänd Bilverkstad).

– I år har sju nya verkstäder anslutit till Speedy. Senaste tillskottet är Speedy Bilservice i Falköping, säger Jonas Örnmark.

– Vi fokuserar väldigt hårt på GBV och anser att det är viktigt. Det är ett måste att snygga till i branschen. De flesta i Speedy är 3-4 anställda och man kan tydligt se att de som numera jobbar med GBV har blivit mycket mera lönsamma. I februari planeras en stor konferens för verkstäderna vilket jag såklart hoppas blir av, men vi får väl se, säger Jonas Örnmark.


 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan