< Tillbaka

Är det skillnad på juridik och juridik?

Publicerad: 16 Feb 2021
Det är som att fråga om det är någon skillnad mellan en muttermaskin och en vedklyv. Det de har gemensamt är att de är verktyg men där upphör likheten. Detsamma gäller för olika typer av juridik. Som medlem i Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) får man hjälp med så kallad civilrätt.

Om man hamnar i konflikt med en kund om priset, reparationens utförande, leveransförsening eller dylikt kan man ringa till SFVF hur många gånger som helst för rådgivning och hjälp. Om verkstaden blir anmäld till ARN får man hjälp att bemöta kundens anmälan om man så önskar. Allt detta ingår i medlemsavgiften.

Det som inte ingår i medlemsavgiften och som är juridik av en helt annan karaktär är arbetsrätt och arbetsmiljö. Den typen av juridik behöver man som företag allt oftare hjälp med vid exempelvis anställning, avskedande av personal, om en anställd har missbruksproblem och att reda ut vilket stöd man som företag kan få av staten under rådande Covid-19 tider.

Eftersom vi märkte redan för några år sedan att behovet av hjälp ökat markant när det gäller arbetsrätt och arbetsmiljörätt, startade SFVF Verkstadsföretagarna (www.verkstadsforetagarna.se). Är man medlem i Verkstadsföretagarna har företaget tillgång till två jurister som är specialister på arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor. Dessa kan man ringa hur många som helst till en låg medlemsavgift.

Idag ringer och mailar många av SFVF:s medlemmar till oss om frågor som rör arbetsrätt och arbetsmiljö. Av snällhet har vi försökt svara på dessa frågor men eftersom det inte tillhör vår juridiska inriktning tvingas vi lägga ner onödigt mycket tid för att ta reda på svaret. Det i sin tur leder till att medlemmar som vänder sig till SFVF och har frågor som handlar om ARN, Tingsrätt eller är i konflikt med en kund får vänta på hjälp och det är inte acceptabelt.

Vi startade inte Verkstadsföretagarna för att det var lätt. Vi startade en arbetsgivarstödsförening för att vi var tvungna.

Varmt välkommen till Verkstadsföretagarna.

 

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan