< Tillbaka

Ambulerande mekanikerpool i Norge

Publicerad: 12 Okt 2021
En egen mekanikerpool är lösningen för en verksamhet som har olika mycket att göra. Mekanikerna kommer hjälpa till både på verkstäderna och som ett ambulerande team på vägarna.

Det är RøhneSelmer-företaget i Norge som vill öka flexibiliteten för deras Ford-återförsäljare genom att skapa en pool med bilmekaniker som ska kunna hjälpa till vid företagets fem verkstäder allt efter behov. Teamet ska jobba dels på verkstäderna men också på företagets mobila verkstäder. 

Bilnytt.no uppger att RøhneSelmers har 49 fast anställda mekaniker och väntetiden på verkstäderna ligger i snitt på två veckor för vanliga jobb. Henrik Riber, som är chef för de mobila verkstäderna, menar att verkstäder måste fungera som flygindustrin - boka fullt och vara flexibla för att kunna ta in kunder direkt.

De upplever dippar i verksamheten när någon av mekanikerna är på kurs, har semester eller ledigt. 

De mobila verkstäderna har satts upp på initiativ från Fordimportören. Alla verkstäder var inte så positiva till en början, men stora företagskunder uppskattar lösningen med service-bilarna. Det är kanske inte väldigt lönsamt, men enligt Bilnytt.no drar de in mellan 150 000 och 200 000 norska kronor per bil i månaden när det är fullt upp. En del av detta består av körtillägg som läggs på när mekanikerna kallas ut på plats. 

Verksamheten har expanderat såpass att de ny utreder möjligheten att skaffa en Ford Ranger som kan åka runt och göra lättare reparationer på plats. 

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan