Allt sänder en signal

Publicerad: 7 Apr 2021
När Volvo Cars värvar nya styrelsemedlemmar från Tesla och Microsoft skickar det en signal om vad bilar är på väg att utvecklas till och hur de sannolikt kommer fungera i framtiden.

Volvo Cars vill bli ett digitalt mobilitetsföretag som säljer och tillhandahåller elbilar. Nu värvas två nya medlemmar till styrelsen och båda har erfarenhet från några av de allra största techbolagen.

Lila Tretikov och Diarmuid O'Connell är nya medlemmar i styrelsen för Volvo Cars. Tretikov arbetar som vicepresident och teknikchef på Microsoft och anses som en av de ledande experterna inom artificiell intelligens och företags nya affärsmodeller. Lila Tretikov ska bidra med sin kunskap om ny teknik och vilka möjligheter den för med sig till Volvo Cars styrelse.

Tretikov är född i Moskva men flyttade som 16-åring till USA där hon studerade på University of California. 1999 anställdes hon som programmerare på Sun Microsystems. Hon har byggt upp egna företag och var 2014 - 2016 verksamhetschef för Wikimedia Foundation. Tretikov har varit med i World Economic Forum för unga globala ledare och har suttit i flera bolagsstyrelser.

Diarmuid O'Connell var fram till nyligen strategichef för Fair Financial som bland annat sysslar med bilföretags olika typer av finansieringar. Diarmuid O'Connell var under tiotalet år affärs- och strategichef på Tesla Motors och var där med att sjösätta och övervaka en rad olika projekt och funktioner.

O'Connell anses ha en mycket bra kunskap om varumärken för eldrivna premiumbilar och vilka strategiska affärspartners och överenskommelser som är nödvändiga för att växa som elbilsföretag. O'Connell ska också bidra med kunskap om självkörande bilar och olika regler, lagar och processer som omger den teknologin.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser