Allt sänder en signal

Publicerad: 7 Apr 2021
När Volvo Cars värvar nya styrelsemedlemmar från Tesla och Microsoft skickar det en signal om vad bilar är på väg att utvecklas till och hur de sannolikt kommer fungera i framtiden.

Volvo Cars vill bli ett digitalt mobilitetsföretag som säljer och tillhandahåller elbilar. Nu värvas två nya medlemmar till styrelsen och båda har erfarenhet från några av de allra största techbolagen.

Lila Tretikov och Diarmuid O'Connell är nya medlemmar i styrelsen för Volvo Cars. Tretikov arbetar som vicepresident och teknikchef på Microsoft och anses som en av de ledande experterna inom artificiell intelligens och företags nya affärsmodeller. Lila Tretikov ska bidra med sin kunskap om ny teknik och vilka möjligheter den för med sig till Volvo Cars styrelse.

Tretikov är född i Moskva men flyttade som 16-åring till USA där hon studerade på University of California. 1999 anställdes hon som programmerare på Sun Microsystems. Hon har byggt upp egna företag och var 2014 - 2016 verksamhetschef för Wikimedia Foundation. Tretikov har varit med i World Economic Forum för unga globala ledare och har suttit i flera bolagsstyrelser.

Diarmuid O'Connell var fram till nyligen strategichef för Fair Financial som bland annat sysslar med bilföretags olika typer av finansieringar. Diarmuid O'Connell var under tiotalet år affärs- och strategichef på Tesla Motors och var där med att sjösätta och övervaka en rad olika projekt och funktioner.

O'Connell anses ha en mycket bra kunskap om varumärken för eldrivna premiumbilar och vilka strategiska affärspartners och överenskommelser som är nödvändiga för att växa som elbilsföretag. O'Connell ska också bidra med kunskap om självkörande bilar och olika regler, lagar och processer som omger den teknologin.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners