< Tillbaka

Husvagnsreserven - Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar

Allt fler ansluter sig till miljö- och kvalitéledningssystemet Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar

Publicerad: 22 Mar 2021
Husvagnsreserven valde att först och främst jobba för att bli en Certifierad Verkstad som ett led i deras utveckling och därefter även bli en Godkänd Bilverkstad. Husvagnsreserven är en Fiat professional auktoriserad verkstad som har tagit stora steg för att bli ett bra företag som arbetar med att ständigt förbättra sig.

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) och Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) lanserade år 2019 en certifiering för husvagns- och husbilsverkstäder som de tagit fram tillsammans. Upprinnelsen till satsningen baserade sig på Godkänd Bilverkstad som infördes 2017, och lanserades på den svenska marknaden för att säkerställa kvaliteten på bilreparationer.

- Som medlem och kund inger det en trygghet att vara eller besöka en Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar. Fördelarna är många, bland annat är man väl rustad inför myndighetskontroller som sker allt oftare. Ordning och reda leder till färre ”backjobb” och tidsbesparingar. Det räcker med att man ägnar en halvtimme om dagen åt arbetet, då tar det inte så lång tid innan certifieringen är klar. Det viktigaste är att man bestämmer sig för att genomföra certifieringen. Certifiering införs ofta med hjälp av EcoTech som är ett fristående företag och en av SFVF:s samarbetspartners när det gäller arbete med miljö- och kvalitéledningssystem, säger Bo Ericsson som är vd för SFVF.

- Grunderna i standarden Certifierad Verkstad Husvagnar & Husbilar liknar de som finns i Godkänd Bilverkstad. Krav ställs på standardiserad hantering av dokumentation, att man följer lagar och att man sköter sig som företagare. Det handlar om att driva verksamheten på rätt sätt gentemot kunder och myndigheter, säger Gunnar Månsson, projektledare på EcoTech.

 

 

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
29 Nov, 2022, Extern artikel
BKT lanserar larvband i gummi
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners