Jim Malmqvist, STS Trailerservice, Helsingborg

Aktuellt om SFVF – ESF projektet Framtidens Fordonsverkstäder

Publicerad: 8 Jul 2020
SFVF projektet Framtidens fordonsverkstäder som stöds av Europeiska Socialfonden omfattar ett 20-tal medlems-verkstäder i Skåne och Blekinge. Projektet syftar till att kartlägga företagens behov inom rekrytering och utbildning och utveckla en rekryteringsutbildning, samt en branschutbildning speciellt riktat mot de målgrupper som branschen annars har svårt att nå.

Under maj till juni månad har projektets leverantörer Manpower och Promeister gemensamt genomfört en genomgripande enkät riktat till de medverkande verkstadsföretagen. Just nu pågår analysen av de inkomna enkätsvaren för att mejsla fram de bästa utbildningarna som motsvarar företagens behov för en fungerande vardag. Det analysarbetet kommer att pågå över sommaren. Självklart har mycket av detta arbete i Coronatider bedrivits med hjälp av digitala verktyg, men man hoppas att omständigheterna tillåter att man under tidiga hösten också kan följa upp det gjorda arbetet med djupintervjuer som nästa steg. Här har man till sin hjälp även en fokusgrupp bestående av ett antal utvalda verkstäder att diskutera vissa specifikt uppkomna frågeställningar med.

- Men det hindrar ju inte att även andra verkstäder hör av sig till oss på SFVF med sina tankar och idéer kring dessa viktiga frågor. Ju bredare underlag, desto träffsäkrare resultat, säger projektledaren Benny Wallin, SFVF.

- Ju fler, idéer, tankar, ris och ros vad vi kan göra, borde göra, eller inte göra för att nå ett lyckat resultat för Framtidens Fordonsverkstäder, desto bättre fyller Bo Ericsson, vd på SFVF i.
Projektutvecklaren, Bo Lindman, SFVF har även hunnit med att på plats träffa ett antal av de medverkande verkstäderna och diskuterat kring de för projektet avgörande utmaningarna, och dessutom pejlat av hur företagen ser på läget i sin del av branschen i den speciella situation som ju är ny för alla. Glädjande nog är det väldigt få av företagen som rapporterar en kraftig negativ påverkan på grund av pandemin och dess följdverkningar. Ett övergripande intryck är att de fria verkstäderna generellt ser ut att ta sig igenom situationen bättre än förväntat och inte sällan med en lägre påverkan än vad många av märkesverkstäderna upplever, avslutar Bo Lindman.

 


 

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners