< Tillbaka

Invigningen av Ernsts Express nya körsimulator på fettisdagen. Bakom ratten sitter Avestas kommunstyrelseordförande Blerta Krensi. Foto: Ernsts Express

Åkeriet som skaffat egen körsimulator

Publicerad: 22 Feb 2023
Hur kan man skapa ökat intresse för sitt företag hos den blivande arbetskraften? Det vet man på ett av Sveriges största åkerier som investerat i ett verktyg som blivit en del av undervisningen på det närliggande gymnasiets fordons- och transportprogram.

På självaste fettisdagen (21 februari) invigde lastbilsåkeriet Ernsts Express i Avesta i södra Dalarna sin nya körsimulator. Därmed blev man det första lastbilsåkeriet i Sverige som har en egen körsimulator.

I den nya körsimulatorn, som Ernsts Express investerat i tillsammans med Avestaföretaget Truckservice, öva på allt från en rad olika typer av lastbilar till truckar, bussar och entreprenadmaskiner.

Ernsts Express har inlett ett samarbete där eleverna på fordons- och transportprogrammet på Karlfeldtgymnasiet i Avesta erbjuds körtid i åkeriets nya körsimulator.

– Vi tror att det här initiativet kommer gynna både skolans elever och oss som arbetsgivare, säger Ernsts Express vd Roger Blom i ett uttalande till media.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan