Foto Volkswagen - ID.4 GTX

Agentmodell sprider sig

Publicerad: 26 Maj 2021
Volkswagenkoncernen meddelar en förändring i försäljningsformen och att formen kommer bli en agentmodell för elbilarna från Volkswagen, Audi, Skoda och Seat. Först ut är marknaderna med fabriksägda importörer. Möller Bil går därmed från att vara återförsäljare till att bli agent för elbilar i Sverige, medan det i Norge inte finns någon tydlig tidsplan för övergången.

Nyligen hölls ett möte mellan Volkswagenkoncernen och de olika återförsäljarorganisationerna på marknaderna. Möllers vd Ulf Tore Hekneby har informerat norska återförsäljare om att Volkswagenfabriken kommer att byta till en agentmodell – främst för elbilarna. Fabriken menar att en agentlösning är en förutsättning för att bilarna ska kunna säljas online i framtiden. I Österrike och Tyskland har Volkswagen sedan lanseringen förra året övat med att sälja ID-modellerna enligt agentmodellen och nu kommer man att fortsätta förändringen och införa denna modell i flera länder.

Agentmodellen kommer att introduceras på alla marknader med tillverkar-ägda importörer meddelar Volkswagen också, och det kommer att ske redan nästa år. Bland de marknader där tillverkaren har egenägda försäljningsbolag hittar vi bland andra Sverige, där Möller Bil äger och driver flera återförsäljare.

- Det här är något som biltillverkarna har pratat om länge, men just nu vill ingen kommentera vilka konsekvenser det kommer att få, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Volkswagen AG motiverar förändringen med att fler och fler kunder har fått ett förändrat köpbeteende, många föredrar onlineköp framför att besöka en återförsäljare. Fabriken skriver också att medan kunden köper direkt från tillverkaren, har återförsäljare fortfarande en nyckelroll i försäljningsprocessen som agent för att leverera "den utmärkta kundupplevelsen".

SFVF har tidigare meddelat att Stellantis säger upp alla återförsäljaravtal för att anpassa nya avtal till både nya koncernundantag och nya distributionsmöjligheter.

-  Jag tror vi ska räkna med att fler tillverkare kommer säga upp sina återförsäljaravtal. Ett annat skäl är att nuvarande Gruppundantag för bilförsäljning går ut 31 maj 2022, avslutar Bo Ericsson.

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
16 Jun, 2021, Extern artikel
Goodyears rapport över åtgärder 2020
16 Jun, 2021, Extern artikel
Nokian Ground Kare Semi-Slick för grävlastare
15 Jun, 2021, Extern artikel
Ev-däck från Hankook på Audi e-tron GT
15 Jun, 2021, Extern artikel
NDI kartlägger vinsterna med VF-däck
14 Jun, 2021, Extern artikel
Podd med Göran Bengtsson – Yokohama
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser