Foto Volkswagen - ID.4 GTX

Agentmodell sprider sig

Publicerad: 26 Maj 2021
Volkswagenkoncernen meddelar en förändring i försäljningsformen och att formen kommer bli en agentmodell för elbilarna från Volkswagen, Audi, Skoda och Seat. Först ut är marknaderna med fabriksägda importörer. Möller Bil går därmed från att vara återförsäljare till att bli agent för elbilar i Sverige, medan det i Norge inte finns någon tydlig tidsplan för övergången.

Nyligen hölls ett möte mellan Volkswagenkoncernen och de olika återförsäljarorganisationerna på marknaderna. Möllers vd Ulf Tore Hekneby har informerat norska återförsäljare om att Volkswagenfabriken kommer att byta till en agentmodell – främst för elbilarna. Fabriken menar att en agentlösning är en förutsättning för att bilarna ska kunna säljas online i framtiden. I Österrike och Tyskland har Volkswagen sedan lanseringen förra året övat med att sälja ID-modellerna enligt agentmodellen och nu kommer man att fortsätta förändringen och införa denna modell i flera länder.

Agentmodellen kommer att introduceras på alla marknader med tillverkar-ägda importörer meddelar Volkswagen också, och det kommer att ske redan nästa år. Bland de marknader där tillverkaren har egenägda försäljningsbolag hittar vi bland andra Sverige, där Möller Bil äger och driver flera återförsäljare.

- Det här är något som biltillverkarna har pratat om länge, men just nu vill ingen kommentera vilka konsekvenser det kommer att få, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Volkswagen AG motiverar förändringen med att fler och fler kunder har fått ett förändrat köpbeteende, många föredrar onlineköp framför att besöka en återförsäljare. Fabriken skriver också att medan kunden köper direkt från tillverkaren, har återförsäljare fortfarande en nyckelroll i försäljningsprocessen som agent för att leverera "den utmärkta kundupplevelsen".

SFVF har tidigare meddelat att Stellantis säger upp alla återförsäljaravtal för att anpassa nya avtal till både nya koncernundantag och nya distributionsmöjligheter.

-  Jag tror vi ska räkna med att fler tillverkare kommer säga upp sina återförsäljaravtal. Ett annat skäl är att nuvarande Gruppundantag för bilförsäljning går ut 31 maj 2022, avslutar Bo Ericsson.

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
28 Sep, 2021, Extern artikel
Falken sponsrar damlag i Tyskland
28 Sep, 2021, Extern artikel
Goodyear lanserar Fuelmax endurance
27 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook lanserar skor tillverkade av återvunna däck
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
13 Okt, 2021
SFVF:s BILHANDELSJURIDIK – för fordonshandeln
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Tomas Ulander
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser