< Tillbaka

AD Sverige AB ger sig in i glasbranschen med vindrutor

Publicerad: 8 Sep 2022
För att verkstäder ska kunna utöka antalet tjänster erbjuder AD Sverige försäljning av vindrutor. – Med vårt glaskoncept kan vi hjälpa verkstäderna med ett nytt sätt att tjäna pengar på, säger Poul Toftegaard Pedersen på AD Sverige AB.

AD Sverige AB menar att byte av vindrutor varit en oligopol-marknad med några få stora aktörer som agerat utan större konkurrens. Det vill Poul Toftegaard Pedersen nu ändra på. 

Konceptet Glas4all har pågått ett tag och erbjuder utbildning i hur man byter vindrutor och lagar stenskott och sprickor, men nu har man också tagit in leverantören AGC som levererar ett tusental vindrutor till de vanligaste bilmodellerna till lagret i Jönköping.

– Alla verkstäder kan beställa vindrutor av oss och gå utbildningen. Vår tanke är att verkstäder ska kunna erbjuda fler tjänster för att upprätthålla sin affär, oavsett om det handlar om att byta däck, avgassystem eller laga stenskott, säger Poul Toftegaard Pedersen.

Det finns flera producenter av vindrutor, bland annat Pilkington, men japanska företaget AGC med dotterbolaget AGC Glass Europe är en av de större tillverkarna . 

Kopiera länk
Copy
18 Apr, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Stockholm: Bilyaa Group AB, Hovslagarevägen 37, Sollentuna, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
9 Maj, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Sundsvall: Scandic Sundsvall City, Trädgårdsgatan 31, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
Visa fler händelser

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)

 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan