< Tillbaka

AD Sverige AB ger sig in i glasbranschen med vindrutor

Publicerad: 8 Sep 2022
För att verkstäder ska kunna utöka antalet tjänster erbjuder AD Sverige försäljning av vindrutor. – Med vårt glaskoncept kan vi hjälpa verkstäderna med ett nytt sätt att tjäna pengar på, säger Poul Toftegaard Pedersen på AD Sverige AB.

AD Sverige AB menar att byte av vindrutor varit en oligopol-marknad med några få stora aktörer som agerat utan större konkurrens. Det vill Poul Toftegaard Pedersen nu ändra på. 

Konceptet Glas4all har pågått ett tag och erbjuder utbildning i hur man byter vindrutor och lagar stenskott och sprickor, men nu har man också tagit in leverantören AGC som levererar ett tusental vindrutor till de vanligaste bilmodellerna till lagret i Jönköping.

– Alla verkstäder kan beställa vindrutor av oss och gå utbildningen. Vår tanke är att verkstäder ska kunna erbjuda fler tjänster för att upprätthålla sin affär, oavsett om det handlar om att byta däck, avgassystem eller laga stenskott, säger Poul Toftegaard Pedersen.

Det finns flera producenter av vindrutor, bland annat Pilkington, men japanska företaget AGC med dotterbolaget AGC Glass Europe är en av de större tillverkarna . 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan